Historie

Autodemontagebedrijf van Spanje is in 1964 opgericht door Henk van Spanje (Sr.). In 2012 hebben wij, Ries, Henk (Jr.) en Jan Willem het bedrijf van onze vader overgenomen en behoort het bedrijf inmiddels tot de top 5 grootste autodemontagebedrijven van Nederland. De kernactiveiten bestaan uit autodemontage/autorecycling, Shreddering, in- en verkoop van auto’s en het verkopen van onderdelen.

Waarin onderscheiden wij ons

Op het terrein staat een complete shredderinstallatie waarbij we alle materialen van een auto nog beter van elkaar kunnen scheiden. Hierdoor zijn we in staat om meer dan 96% van alle materialen van een auto te kunnen hergebruiken. Veel items van deze installatie hebben we in eigen huis ontwikkeld en zijn het enigste autodemontagebedrijf in Nederland die alles in eigen huis verwerken en zoveel materialen uit een auto kunnen recyclen.

 

Onze klanten

Onze klanten komen uit verschillende steden/gebieden binnen Nederland en laten hun auto ophalen via ons dochterbedrijf SloopautosGevraagd.NL (www.Sloopautosgevraagd.NL) Daar wordt veel gebruik van gemaakt. Daarnaast leveren we gebruikte onderdelen aan autobedrijven en particulieren. Het materiaal dat we recyclen gaat via Nederlandse afnemers naar bedrijven over de hele wereld.

 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

MVO zit in het hart van ons bedrijf. Wij willen zoveel mogelijk materialen recyclen en op die manier het milieu sparen. Hoe meer materiaal wij uit een auto kunnen recyclen, des te minder afval blijft er over. Wij zijn continu bezig om het proces verder te verbeteren wat dan weer zorgt voor een hoger rendement.

 

Extra service

Wij bieden een extra service aan onze klanten die gebruikte of nieuwe onderdelen door ons willen laten monteren. We hebben hiervoor een eigen werkplaats. Ook kunt u gebruik maken van onze airco service.
 

Verkoop budget auto's 

Wij verkopen goedkopere, budget auto’s in een prijsklasse van maximaal € 1.000,- voorzien van een geldige of nieuwe apk. Zo willen wij iedereen met een beperkt budget toch mobiel houden.